Piškotki

Na spletni strani uporabljamo piškotke, da izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo.

Dovoli piškotke
Več informacij...Učitelji

Spoštovani učitelji in pedagošči sodelavci na vaši šoli/vrtcu,

smo Gospodarsko interesno združenje Slovenska zelenjava (v nadaljevanju G.I.Z. Slovenska zelenjava) in izvajamo triletni program "Sveže in naravno".

Na kratko o našem programu:

Izvajamo Evropski projekt z naslovom: "Program informiranja in promocije sveže zelenjave s ciljem povečanja porabe zelenjave - SVEŽE IN NARAVNO".

Namen akcije je informiranje o lastnostih sveže zelenjave z namenom ciljnim skupinam, kot so otroci, posredovati sporočila programa, spodbuditi razmišljanje o lastnostih sveže zelenjave. Neposreden stik z otroki bo omogočal izmenjavo informacij, poučeni bodo o možnostih priprave sveže zelenjave.

Skladnost s strategijo programa:

  • S1: Promocija sveže zelenjave za povečano uživanje zelenjave.
  • S2: Informiranje o lastnostih sveže zelenjave proizvedene v EU z namenom boljše osveščenosti in posledično povečanega uživanja zelenjave,
  • S3: Pridobiti pozornost medijev, ki bodo poročali o ukrepih programa z namenom vplivanja na javno mnenje in s tem posledično na doseganje ciljev programa.

Izvajale se bodo akcije informiranja in promocije z degustacijami v slovenskih vrtcih in osnovnih šolah.

Izbralo se bo 100 večjih šol in 100 večjih vrtcev v Sloveniji, kjer se bodo v triletnem obdobju izvajale degustacije z informiranjem. Na degustacijah se bo mlajšim otrokom (predšolski otroci in otroci do 4. razreda osnovne šole ) razdelilo zloženke in letake. Zloženka bo prilagojena otrokom, vsebovala bo igre za otroke (pobarvanka, miselne igre) na temo sveže zelenjave. Vsebovala bo tudi apel za obisk spletne strani: WWW.GIZSLOVENSKAZELENJAVA.SI. Letak bodo otroci odnesli domov, kjer se bodo z njim lahko seznanili starši.

Starejšim otrokom (5. do 9. razred osnovne šole)  se bo na degustacijah razdelilo letake, ki bodo informativne narave v zvezi z uživanjem sveže zelenjave s temami in sporočili programa.

V okviru izdelave informativnega materiala se bo izdelal tudi logotip s temo zelenjave, ki bo privlačen otrokom.

Otroci v vrtcih in otroci do 4. razreda bodo prejeli zloženko z miselnimi igrami, otroci višjih razredov pa bodo prejeli informativni letak.

Naš namen:

Izmed 100 ŠOL v Sloveniji smo izbrali vašo, kjer bi izbrali 4. razred (v vrtcu pa bi izbrali skupino predšolskih otrok), ki bi jim predstavili pomen uživanja sveže zelenjave in izvedli degustacije z delavnicami. Razdelili bomo tudi promocijsko gradivo - letake in zloženke za otroke. Z otroki bi izvedli praktično delavnico, kjer bi poleg predstavitve skupaj naredili izdelek iz zelenjave in ga na koncu pojedli. Otroke bi hkrati povabili k sodelovanju in nagradnim natečajem, ki so na naši spletni strani: WWW.GIZSLOVENSKAZELENJAVA.SI  Naš obisk bi trajal približno 1 uro. Potrebovali bi le učilnico z multimedijo in točno določeno število ubogljivih otrok v razredu.

Z Vaše strani potrebujemo potrditev in pa možen termin obiska PO DOGOVORU (mesec september in oktober). Za možen dogovor in dodatne informacije nas prosim kontaktirajte na številko: 031/845-497 (Zdenka Buh). Zaradi rezerviranih terminov nam vaš odgovor sporočite v čimkrajšem možnem času.

V okviru tega projekta so vse naše predstavitve in degustacije brezplačne za vašo šolo oz. vrtec.

Veselimo se Vašega odgovora in Vas lepo pozdravljamo!

Zdenka Buh
Vodja promocije
031/845-497

V kolikor bi radi, da obiščemo tudi vašo šolo nas kontaktirajte na številko 031 845 497 (Zdenka), ali na e-naslov zdenka.buh@gizslovenskazelenjava.si.

Priloge:

 

facebook | twitter | youtube | apycom

© 2013 - GIZ slovenska zelenjava - Vse pravice pridržane.